't Poeier - Louis

26/10/2011 - 16:00

Louis kocht zo'n 30 jaar geleden samen met zijn vrouw de ingenieurswoning van de oude dynamietpoederfabriek in Arendonk. In de volksmond noemde men dynamiet 'poeier'. De keuze voor een naam was dan ook snel gemaakt, ' 't Poeier'  was geboren.

9 jaar geleden begon Louis met de aanleg van de tuin met een totale oppervlakte van 1 hectare. Zijn doel: een parktuin opgebouwd met bijna uitsluitend vaste planten. Voor hij aan de slag ging, heeft hij de tuin volledig uitgetekend en ingedeeld. Alle paden geven toegang  tot de borders. In de borders werkte Louis met grote groepen planten. Binnen die groepen vind je heel wat verschillende varianten van eenzelfde familie.

De voortuin is volledig ingesloten door hagen en bomen. Hierdoor creëerde Louis een microklimaat waardoor het gevoelig warmer is in dit deel van de tuin. Achteraan integreerde Louis een grote vijver. De bunker, die dateert uit Wereldoorlog 2, werd omgetoverd tot een rotstuin met waterval. De schatten die in de bunker liggen, ontdekt Koen samen met Louis.

Meer info?
www.tpoeier.be

Ontdek meer over Archief