Natuurfotograaf Tom Linster

Tom heeft van kleins af aan al 2 passies: fotografie en natuur. In zijn vrije tijd besteedde hij elke seconde aan zijn hobby. Maar na een lange reis, waar hij zich fulltime kon focussen op de natuurfotografie, besloot hij een grondige wending aan zijn leven te geven. Hij gaf zijn job als informaticus op en werd zelfstandig natuurfotograaf.

Tom nam Koen op sleeptouw door het Hallerbos. Met een oppervlakte van meer dan 500 hectare is het Hallerbos het meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en Zoniƫn. Het geniet wereldwijde faam dankzij het tapijt van boshyacinten dat heel het bos blauw kleurt rond midden april. Ook de bosanemonen zorgen voor een mooi schouwspel. Voor Tom is het dan ook de uitgelezen plek om te fotograferen.

Samen met Koen maakt hij een portret van een bosanemoon. Tom geeft aan dat je kijk op de natuur verandert door er zo dicht op te werken. Je ziet de dingen anders dan wanneer je er gewoon zou door wandelen. Ook een panoramafoto van de ontluikende boshyacinten ontbreekt niet in het rijtje.

In de toekomst hoopt Tom nog zijn ultieme foto te maken: een foto van een lynx. Hopelijk komt die droom nog uit.

Meer info?
www.tomlinster.be
www.natuurenbos.be