Japanse shindotuin

30/04/2011 - 09:07

Ghislain Konings is al van jongs af aan gefascineerd door Japan. Vooral Japanse tuinen boeien hem. Ghislain is zelf nog niet in Japan geraakt, maar heeft wel zijn eigen Japans paradijs gecreëerd in België.

De tuin is onderverdeeld in 3 totaal verschillende delen. Eerst kom je in de  ‘Japanse Shindotuin’. De benaming verwijst naar het plaatsje Shindo in Japan, waar identiek dezelfde  tuin ligt. Dit is Ghislains symbolentuin.  Zo staat een bolle brug voor een belangrijke stap in het leven. Een bronnetje verwijst dan weer naar de oorsprong  van het leven. De plateaus van de meer dan 200 jaar oude bonsai symboliseren wolken, die regen en vruchtbaarheid brengen. De mammoetboom (Sequoiadendrongiganteum), die een stam heeft die geen vuur kan vatten en de Japanse notenboom (Ginkgo biloba) houden de tuin in evenwicht.

Onderweg naar de ‘Japanse bloementuin’ ontdekken we nog de ‘bonsai-express’. Dit is Ghislains werkterrein waar hij van de meest uiteenlopende bomen bonsais maakt. Heel het platform staat op wielen en rails. Bij vriesweer rolt alles vlot de serre in. De Japanse groentetuin is nog volop in opbouw, maar je vindt er wel al Japanse wijnbessen , appels en pruimen.

Een Japanse studente hielp Ghislain bij het ontwerp van de ‘Japanse bloementuin’. Door het geluid van het kabbelend riviertje kom je hier helemaal tot rust. De beplanting is ook hier weer op en top Japans. Je vindt er de  theeplant (Camellia sinenis), een Japanse kweepeer (Chaenomeles japonica 'Sargentii'), rotsheide (Pieris japonica)…
Meer info?
http://www.shindotuinen.be/tuinbeschrijving.html

Ontdek meer over Archief