Hortensia’s

Ivan Dujardin kampt al jaren met hetzelfde probleem in zijn tuin, zijn prachtige Hortensia’s (Hydrangea arborescens 'Annabelle') vallen keer op keer om. Tuinspecialist Jean wordt ingeschakeld om dit probleem voor eens en altijd op te lossen.

Jean en Ivan starten met het snoeien van de Hortensia’s. Op de stengels van de Hortensia’s kan je per twee een aantal knopen of ogen vinden, het snoeien gebeurt meestal op 2 of 4 ogen, dit zorgt ervoor dat je in de zomer enorme bloemtrossen krijgt die de stengels niet kunnen dragen waardoor ze omvallen. Daarom is het beter om te snoeien op 6 ogen, dan krijg je kleinere bloemtrossen die makkelijker draagbaar zijn voor de stengels.

Maar sowieso zijn Hortensia’s die op éénjarig hout groeien, zoals deze, een soort die gemakkelijk omvalt, dus daarom bouwt Jean na het snoeien nog een constructie rond de Hortensia’s waardoor ze zeker overeind zullen blijven. Om deze constructie te bouwen heb je wat betonnet en enkele ijzeren staven nodig. Plooi de bovenkant van de ijzeren staven een tiental centimeter om en steek ze rond de Hortensia’s in de grond. Daarna plaats je het betonnet erbovenop. Nu kunnen de Hortensia’s door de ruiten van het net groeien en zullen ze mooi recht blijven staan.

Alle materialen die nodig zijn om deze acties in de praktijk om te zetten zijn te vinden in een doe-het-zelf zaak in bij jouw in de buurt.