Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Gek op groen - pompoenen

In oktober heerst er in Kasterlee naar jaarlijkse gewoonte weer pompoengekte. Naar aanleiding van het "Belgisch kampioenschap zwaarste pompoen" op 1 oktober, ging Koen langs bij Paul. Paul is voorzitter van de 'Pompoengenootschap van Kasterlee' en aast zelf op een podiumplaats met zijn "giant pumpkin".Na 25 jaar gepassioneerd pompoenen kweken en het behalen van een eerste plaats op het Europees Kampioenschap in 2006, kent Paul ondertussen alle kneepjes van het vak.

 Om te beginnen gebruikt hij enkel zaden van toppompoenen. De bevruchting van de plant laat hij niet aan het toeval over: hij bestuift de bloemen met de hand, want op die manier heeft hij alles zelf onder controle.

 Ook tijdens de 110 dagen durende groeiperiode volgt Paul de pompoen nauwlettend op:  overtollige stengels snijdt hij af, belangrijke stengels hecht hij vast in de grond, hij checkt op schimmels, en ondersteunt de hoofdstengel zodat de pompoen niet afbreekt door het eigen gewicht.

Pauls pompoen weegt al meer dan 400 kg. Als alles goed verloopt, staat hij volgende week tussen de andere deelnemers op het Belgisch kampioenschap. Nu maar hopen dat alle clubleden hun reusachtige pompoenen heelhuids op de weging krijgen.

Meer info en pompoenactiveiten in Kasterlee:

http://www.pompoenengenootschap.be/ 

 

24 september om 17.55