Ekotuinen - Gilbert Van Looveren

Gilbert leidt Koen rond in zijn zelf aangelegde ecotuin. Een ecotuin is voor Gilbert een tuin die ontworpen is met oog voor duurzaamheid en begrip voor de natuur. De tuin moet leefbaar zijn voor zowel de mens als de natuur. Dit doet Gilbert door rekening te houden met enkele basisregels. Zo zorgde Gilbert voor heel wat variatie in zijn plantenkeuze. Hij werkt met planten die  iets te bieden hebben aan insecten en vogels, zoals o.a. bessenstruiken en nectarplanten.

In de kruidentuin ontdekt Koen heel wat insecten- en vlinderplanten. Bijen leveren een grote bijdrage aan de tuin. Daarom voorzag Gilbert enkele bijenhallen en maakte hij een bijenhotel uit recyclagemateriaal.

Ondertussen is Gilbert zijn tuin al uitgegroeid tot een natuurgebied. Toch kan je ook in een kleinere tuin een ecotuin realiseren, door gewoon alles op kleinere schaal toe te passen: zet de kleine smeerwortel in plaats van de grote, plaats laag- of halfstamfruitbomen in plaats van hoogstambomen, zet een roos met enkelvoudige bloem in plaats van een dubbelbloemige... Dit alles zal zeker een verrijking voor je tuin zijn!

Meer info?

www.ekotuinen.be