Een tuinontwerp voor Jo en Ayco

Deze week maakt tuinarchitect Timothy een tuinontwerp voor Jo en Ayco. Het koppel droomt van een gezellige natuurlijke tuin waarin natuurlijke materialen centraal staan.

Aangrenzend aan de woning legt Timothy een ruim terras aan. Zowel de vloer als de opstaande wanden zijn uitgevoerd in grote betonblokken. Door de opstaande wanden in hetzelfde materiaal uit te voeren krijgen we een knusser gevoel op het terras. De opstaande wanden worden bovenaan vervolledigd met roest-stalen platen. Boven het terras is er een draadconstructie voorzien met gloeilampen, deze zorgen voor een gezellige sfeerverlichting.

Van op het terras gaan we de tuin in via een wirwar van kleine paadjes, deze worden afgeboord in roest-staal. De plantvakken zou Timothy opvullen met laagblijvende prairieplanten, voornamelijk grassoorten. Zo blijft het zicht naar het achterste deel van de tuin open.

Na het labyrint van paadjes komen we terecht op een tweede terrasruimte in tropisch hardhout.

Dit terras is voorzien van een pergolaconstructie in hout of roest-staal met daarin grote cirkels uitgezaagd. Hierdoor krijgen we een spel van licht en schaduw en is het er zalig vertoeven op een warme zomerdag.

De gehele tuin is omzoomd door een nieuwe omheining bestaande uit roest stalen platen, afgewisseld met een draadconstructie waarop klimop groeit. Zo krijgen we een fijne afwisseling van wild groen met strak staal.

Daarna komen we op het speelterrein van de kinderen terecht. Timothy heeft een boomhut geplaatst rond de boom die Jo &  Ayco graag wilden behouden. Onder de hut is een ruimte voorzien waar bv konijntjes of kippen kunnen gehouden worden. Achter de boomhut is er nog een klein speelbos waar de kids naar hartenlust kunnen ravotten!

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/

 

Meedoen aan deze rubriek in Groene Vingers? Schrijf je in via groene.vingers@vtm.be