Een nieuw seizoen van 'Groene Vingers'

De dagen worden langer, hier en daar worden we terug getrakteerd op een streepje zon, her en der zijn kleine bloempjes te spotten… Het is duidelijk: de lente is in aantocht. Vele natuurliefhebbers kijken er al reikhalzend naar uit om terug in de aarde te duiken, bloemen te potten en de tuin een serieuze onderhoudsbeurt te geven na een strenge winter. En hoe kan dat beter dan je te laten inspireren door een nieuw seizoen van ‘Groene Vingers’?

Koen De Bouw is gastheer

Gastheer is nog steeds Koen De Bouw, vooral bekend als acteur in topfilms als ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Loft’. Maar de rol van presentator van ‘Groene Vingers’ is De Bouw op het lijf geschreven. Hij is een volbloed natuurmens en doet niks liever dan werken in zijn stadstuin in Antwerpen of zijn grote tuin in Wallonië. In ‘Groene Vingers’ vergaapt Koen De Bouw zich wekelijks aan parels van tuinen en maakt hij kennis met mensen die net zoals hem gebeten zijn door de groene microbe.

Tuin in de kijker

Openbare tuinen, parken, arboreta, maar ook tot de verbeelding sprekende privétuinen komen aan bod in zijn rubriek ‘Tuin in de kijker’. Samen met mensen die dol zijn op groen, gaat hij op pad om alles over hun bijzondere passie te vernemen.

Jean lost tuinproblemen op

Ook Jean Vanhoof, die met recht en rede tuinexpert genoemd mag worden, is weer van de partij. Hij was onder andere biologiedocent, tuinarchitect en natuurgids en is ook de auteur van boeken als ‘Natuurrijk tuinieren’ en ‘Natuurrijke zwemvijvers’. In ‘Groene Vingers’ lost Jean elke week vol enthousiasme een tuinprobleem van een kijker op hij staat ook dit seizoen weer garant voor een hele resem nuttige tuintips.

Van droom naar tuin

Gloednieuw in ‘Groene Vingers’ is de rubriek ‘Van droom naar tuin’. Tuinarchitect Timothy Cools ontwerpt elke week voor een Vlaams gezin de tuin van hun dromen. In zijn ontwerpen zorgt hij voor een doordachte ruimtelijke indeling met sfeer en functionaliteit als uitgangspunten. Hij denkt in ruimtes, volumes, levende materialen en inventieve details om zo bruggen te bouwen tussen huis en tuin.