De tuindroom van Frederik & Barbara

09/04/2011 - 09:20

Frederik en Barbara zijn net  in hun nieuwbouwwoning getrokken en willen nu graag aan de aanleg van hun tuin beginnen. Maar omdat hun tuin een niveauverschil van drie meter heeft, hebben ze geen flauw idee hoe ze hieraan moeten beginnen. Timothy lost dit niveauverschil op door te werken met een terrassenstructuur. Verder ontwerpt Timothy een strakke tuin die perfect past bij de architectuur van de woning van Frederik en Barbara.

In de voortuin bereik je via de voordeur enkele trappen. De oprit is een hellend vlak. Beiden worden uitgevoerd in grote betonnen tegels. De plantenbakken rechts vooraan vormen verschillende niveaus. Hier vinden we bodembedekkende planten en siergrassen. De voortuin wordt langs beide zijden van het huis afgesloten met houten wanden. Achter de muur ligt een ondiepe vijver met drie zuilen en een aantal bloempotten met buxus.

De achtertuin bestaat uit twee belangrijke delen. Van uit de keuken zie je het linkerdeel van de tuin, hier brengt een zigzaggend kanaal ons naar een lounge terras. Dit gedeelte wordt afgeboord door lage stenen muurtjes.

Het rechterdeel van de tuin bestaat vooral uit gazon, dat af en toe wordt onderbroken door  trappen die het hoogteverschil opvangen. Tegen de woning ligt een ruim terras in grote tegels. Helemaal rechts in de tuin bevindt zich een tweede zitruimte. Van op een hoge muur vertrekken houten balken die het terras overdekken. Hierdoor krijgen we een mooi spel van licht en schaduw. Onder het afdak is een u-vormige zitbank voorzien. Er is ook de mogelijkheid om een tuinhaard te installeren. Het geheel rust op een 20 cm hoge blok. Achter de muur zit een tuinberging verstopt. Helemaal achteraan in de tuin voorziet Timothy een moestuin en kippenren. Daarvoor ligt een schaduwtuin met drie bomen en een petanquebaan.

Voorbij de treden is er vooral gazon met erlangs beplantingsvakken die doorkruist worden door hagen. De hagen staan schuin en doorbreken hierdoor de rechtlijnigheid van de achtertuin.

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/

Bent u ook op zoek naar het perfecte ontwerp voor uw tuin? Mail naar groene.vingers@vtm.be

Ontdek meer over Archief