De tuin van Simon & Leen

Simon en Leen wilden graag een tuin in een Engelse landschapsstijl, maar met een strak tintje. In dit ontwerp staat het zicht naar het de weilanden rond hun huis  centraal. Om dat te accentueren plaatste Timothy hagen in waaiervorm. Hoe verder van het terras, hoe wijder de hagen staan. De hagen aan het terras zijn 60 tot 100 cm hoog. Die aan de straatkant 160 tot 180 cm. Door de openingen in de hagen kan je de hele tuin door wandelen. Achter iedere haag word je verrast door verschillende borders. 

Vooraan aan het huis ligt een afgesloten parkeerruimte, een pad dat toegang verleent naar de tuin en een smal voortuintje. De voortuin wordt afgescheiden van de rest van de tuin door een hoge muur.

Aan de living is er een groot houten terras voorzien in een organische vorm. Daaraan hangt nog een kleiner terrasje, omsloten door een lage buxushaag en een border. Een vijvertje en een kruidentuin zorgen daar voor extra sfeer.

Helemaal achteraan in de tuin staat een groot canvas dat dienst doet als omlijsting van het landschap, zo krijg je op elke dag en in elk seizoen een ander schilderij van het landschap te zien.

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/