De tuin van Jurgen & Evelyne

28/02/2011 - 14:05

Timothy Cools, onze tuinarchitect, ontwerpt elke week de droomtuin van een gezin of koppel. Hij is te gast bij Jurgen & Evelyne die hun tuin willen laten inspireren door de retro stijl van de jaren ’70. Ze willen ook dat hun hond Flloyd zich helemaal thuis voelt in de nieuwe tuin. Jurgen & Evelyne willen ook graag een ‘niet klassiek’ kippenhok.

Timothy kiest voor een strakke maar gezellige tuin! Aan de living is een terrasruimte voorzien, uitgevoerd in tropisch hardhout. Recht op de as van het raam is een pad voorzien in grote betonnen tegels. Dat pad loopt tot achterin de tuin en stoot op een tuinbeeld, wat een mooi dieptezicht vanuit de living geeft. Het beeld zou in wit marmer kunnen, een materiaal dat in de jaren ’70 vaak gebruikt werd.

Aan de wand is een grote bak voorzien met tuinhaard. Voor de hond is er een groot lounge-bed voorzien op wieltjes zodat Flloyd mee kan verhuizen naargelang schaduw/zon. Zowel het lounge bed, de tuinhaard en lounge kussens zijn in vuil oranje, een typisch kleur uit de jaren ’70. Rondom het terras is sobere beplanting voorzien met vooral siergrassen. Bij het terras is een solitaire boom voorzien (bv Carpinus betulus ‘Fastigiata’) met eronder witte ronde keien.

Als we het pad naar achter volgen, komen we nog langs een kleiner terras met 2 ligzetels. Verder kom je op het ruimte gazon waar Flloyd zich naar hartelust kan uitleven. Voor de kippen voorziet Timothy een modern kippenhok in de vorm van een ei. Er kunnen maximum 4 kippen per ei slapen.

https://www.nogg.co

Langs de andere zijde is een moderne carport voorzien op maat en in cederhout. Er is plaats voor 2 wagens. Het binnenkoertje krijgt 4 gelijke plantbakken waar vaste planten en kruiden een plaats kunnen krijgen.

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/

Ontdek meer over Archief