De nieuwe tuin van Tommy en Tamara

26/03/2011 - 09:30

Ook deze week maakte Timothy een mooi ontwerp voor een koppel dat niet meteen wist hoe ze moesten beginnen aan de aanleg van hun tuin. Tommy en Tamara hebben een langgerekte tuin die Timothy in drie zones onderverdeelt.

De eerste zone bestaat uit een terras met een buitenkeuken. In het verlengde van het terras ligt een zwemvijver, met links ervan een plantenborder die voor de natuurlijke zuivering van de zwemvijver zorgt. Een houten latwerk fungeert als omheining.

Een verhoogd houten pad loopt naar de tweede zone. Het pad begint als springplank boven de vijver en eindigt in een prieel. In dit deel van de tuin zijn groen en wit de hoofdkleuren. De borders hebben een golvende vorm en zijn onder andere gevuld met buxuswolken en siergrassen. Langs de andere zijde van de tuin staan er witte plantenbakken waar je buxusbollen kan planten. De plaats tussen de plantenbakken en de border vult Timothy op met wit licht gekleurd grind of dolomiet.

Het modern prieel is donker vanbuiten en wit vanbinnen. Tegen de binnenwand komt een zwevend tafelblad en een tuinhaard op bio-ethanol.

Achter het prieel begint het derde deel van de tuin. Daar ligt een moestuin, afgeboord door buxushaagjes. Voorbij de moestuin ligt een gazon met dezelfde golvende beweging als bij de borders. Het is de bedoeling dat het middelste stuk veel korter gemaaid wordt. De buitenste delen hebben genoeg aan enkele maaibeurten per zomer. Er is ook plaats voor fruitbomen. Achteraan kan het tuinhuis staan. Dat staat nu halverwege de tuin.

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/

 

Meedoen aan deze rubriek in Groene Vingers? Schrijf je in via groene.vingers@vtm.be

Ontdek meer over Archief