De Groene Gedachte - Roger Vermeiren

Roger was vroeger een man van de scheikunde en had niet meteen groene vingers. Toen ze verhuisden naar het huis van zijn schoonouders dat omgeven was met een tuin van 36 are, kwam daar verandering in.

Roger vloog erin en begon met de aanleg van een vijver vlakbij de woning. Zo deed hij geleidelijk aan zijn ronde door de tuin en 5 jaar later was hij klaar.
Roger creërde een open tuin, die vernauwt naar achter toe. Zo voel je de diepte. Om de grote grasvlakten te doorbreken, werkte hij met buxuswolken.

Rondom rond de tuin loopt een kronkelend tuinpad dat je doorheen heel uiteenlopende onderdelen van de tuin voert. Zo is er een Engelse bordertuin waarbij alle vaste planten op kleur staan. Kleine boompjes zorgen voor reliëf. Aan de overkant vind je een strakkere tuin in Franse stijl en met uitbundige borders.

Roger blijft zijn tuin heruitvinden. Enkele jaren geleden legde hij een Clematis-tuin aan. Deze klimmer gedijt prima met zijn voeten in de schaduw van de omringende haag. Doorheen de jaren is Roger een echte plantenliefhebber geworden. Dat uit zich in de plantkeuze: een papieresdoorn (Acer Griseum) met een opvallende bruine schors die afschilfert en de Cornus Controversa, een kornoelje met prachtige plateaus sieren de tuin.

Meer info?
www.de-groene-gedachte.be