De droomtuin van Patrice & Sofie

Patrice en Sofie hebben een redelijk grote tuin maar een zeer beperkt budget. Volgens Timothy kan dit geen probleem zijn, als je de beschikbare ruimte doordacht gebruikt en gebruik maakt van betaalbare materialen.

Aangrenzend aan het huis komt een ronde oprit. Het koppel heeft nog kasseien liggen, die hiervoor kunnen dienen. Op de voorgrond zien we een rond terras in betonsteen. Hier hebben ze voldoende plaats om met vrienden en familie te barbecue├źn. Het terras is vlot te bereiken via twee paadjes. In de zomer kunnen Sofie en Patrice een zeil spannen zodat het terras in de schaduw ligt. Dat is een handig en budgetvriendelijk alternatief voor een echt overdekt terras. De kinderen kunnen van de zitzakken genieten.

Aan de andere kant van de tuin komt een grasvlakte met zandbak en trampoline. Vanuit het huis of op het terras kunnen de ouders perfect een oogje in het zeil houden. Op het grondplan kan je zien dat ook de rest van de tuin uit cirkelvormen bestaat. Het hoofdpad vertrekt aan het huis en eindigt achteraan in de tuin. Een goedkoop alternatief voor een tuinhuis, is een oude aanhangwagen bv. een paardentrailer. Met een likje verf en wat beplanting, ziet het eruit als een mooie tuinberging.

Ook het middelste deel van de tuin bestaat uit een grote cirkelvorm, waar een schommel staat voor de kinderen. Rondom staan er planten en kan er een moestuin aangelegd worden.

Het laatste gedeelte bestaat uit een gazonruimte met een breed pad, dat ook als petanquebaan kan dienen. Deze ruimte is veel rustiger opgevat en vormt zo een overgang naar het achterliggende landschap.

Naar materiaalgebruik toe zou Timothy voor de paden dolomiet en hardhouten latten voorzien, voor het terras zou hij betonklinkers gebruiken.

Als Sofie en Patrice de tuin volledig zelf zouden aanleggen, zou het hen 6000 euro kosten.