Bloemschikken - Lies Martens

21/05/2011 - 09:00

In Gek op Groen ging Koen langs bij Lies Martens. Lies is bij het grote publiek bekend van televisieprogramma's als Ombudsjan en Vlaanderen Vakantieland. Haar televisiecarrière zette ze onlangs volledig aan de kant om een eigen bloemenatelier op te starten.

Dit was voor Lies geen plotse ommezwaai, want ze is al van kindsbeen verzot op bloemen. Nog voor Lies kon spreken was ze al bezig met bloemen. Toen ze op 18-jarige leeftijd verliefd werd op een jongen die een bloemenzaak uitbaatte, laaide de passie opnieuw op. Ze leerde er alle kneepjes van het vak. Toch koos ze er voor om eerst verder te studeren en rolde ze spontaan in journalisten- en presentatiewerk. Maar het bleef kriebelen... Enkele jaren geleden besloot Lies een cursus floriste te volgen in avondschool en dan toch de stap te zetten naar zelfstandige. Van die keuze heeft ze nog lang geen spijt.

Koen ging met Lies aan de slag. De opdracht: een natuurlijk, robuust bloemstuk maken waarin materiaal uit de tuin verwerkt is. De zelf gesnoeide krulhazelaar en klimop vormen de perfecte  basis. De snijbloemen die Lies meebracht, zorgen voor de final touch.

Meer info?

www.liesmariarosa.be

De tuin waar de opnames plaatsvonden:
Greet Wymeersch
Veldstraat 158
9140 Temse
03/771 12 74

Ontdek meer over Archief