Bloembollen planten

Rita Verhuizen zoekt een kleurrijke oplossing voor enkele saaie kleurloze plantenbakken. Jean weet hier wel raad mee en stelt voor om enkele kleurrijke bloembollen te gaan planten. Uiteraard moeten de bestaande bloembakken eerst leeggemaakt worden. Daarna moet er gecontroleerd worden of er drainagegaten zijn in de bodem van de bloembakken. Zonder gaten kan het water niet weg en zullen je bloembollen gaan rotten. Deze gaten moeten natuurlijk ook open blijven en mogen niet verstoppen, dit kan je vermijden door er enkele potscherven op te leggen. Vervolgens kan je laag per laag de bloembak opnieuw gaan vullen. Onderaan mag een dun laagje drainagekorrels komen, daarop mag een mengeling van bodemverbeteraar en verrijkte potgrond voor bloembakken.

Tenslotte is het natuurlijk tijd om de bloembollen te planten, er worden laagblijvende Dahlia’s en Eucomis geplant, beiden 10 cm diep. Er wordt ook nog Oxalis geplant, deze worden 5 cm diep geplant.

Rond de geplante bloembollen kan je best een gietrandje maken, op deze manier kan je gieten zonder dat de stengels nat worden en zo vermijd je stengelrot. Eens het planten achter de rug is heb je er nog maar weinig omkijken naar, af en toe wat gieten en tijdens de bloei bijmesten met organisch traagwerkende korrelmest.

Benieuwd naar wat de tuin van Rita nog te bieden heeft, neem een kijkje op haar website: www.ritaverhuizen.be