Bijsterveld - Nina Balthau

Nina Balthau is kunstenares, en ook van haar tuin maakte ze een waar kunstwerk. Rondom haar 15e eeuwse hoeve creëerde Nina een indrukwekkende romantische tuin. De tuin herbergt heel uiteenlopende hoekjes, die toch naadloos in elkaar over gaan. Zo verschaft de intieme, ingesloten schaduwtuin  toegang  tot de open bloemenweide.

De tuin met zijn vele kleuren en rijke variatie aan planten, is een bron van inspiratie voor Nina. Omdat de tuin meegroeide  met Nina, is hij een weerspiegeling van haar leven geworden. Die persoonlijke touch voel je. Een heel opvallend element is het eilandje. Dit liet Nina aanleggen ter nagedachtenis van haar zoon, die elf jaar geleden overleed en verzot was op eilanden. Je bereikt het eiland door onder twee mispels door te lopen. Die passen als gegoten bij de stijl van het huis. Maar ook de symboliek er van is hier  toepasselijk: de bomen staan voor de geboorte van een kind.  Te midden van het eilandje prijkt een figuratief standbeeld van Nina's zoon.

Het uitgesproken karakter van de hoeve, wordt doorgetrokken naar de terrassen rondom het huis. De vele bloemen in de bloembakken zorgen voor een gezellige kleurenpracht. Door de kijkgaten die Nina maakte in de gemengde hagen rondom de wal, is het zicht van op het terras eindeloos.

Meer info?
www.bijsterveld.be