Beektuin - Chris Ghyselen

12 jaar geleden begon Chris met de aanleg van een beektuin. Hij was altijd al verzot op water, en wou graag gebruik maken van het niveauverschil in zijn tuin. Chris startte met het uitgraven van de beek, die slechts een 40 cm diep is. Die bekleedde hij met rubberfolie en werkte hij af met een hout.

Het water vertrekt achteraan in de tuin, vanuit het moeras gedeelte. Hier wordt het grotendeels gezuiverd met behulp van waterplanten zoals de gele lis (Iris pseudoacorus). Ook de kleine watervalletjes voegen zuurstof toe aan het water. Het water wordt opgevangen in de vijver in de voortuin en wordt via een pompsysteem terug bergopwaarts gestuwd.

De beplanting in de beektuin is weelderig. Chris is dan ook een echte plantenliefhebber. De kanten van de beek zijn begroeid met vele klimmers die steun geven aan de vaste planten die iets hoger staan. Hij heeft ook een heleboel unieke planten, die uitstekend gedijen in de beektuin. Zo vind je verspreidt in de tuin de kleine schubwortel (Lathraea clandestina), het kubuskruid (Adoxa moschatellina), het drieblad (of Trillium kurabayashii) en zelfs de naamgenoot van ons programma Anemone nemerosa 'Green Fingers'. Ook Chris' eigen selecties, de Brunnera macrophylla ‘Henry’s Eye’ en een variant er van, de Brunnera macrophylla ‘Mr Morse’ kregen een plaatsje.

Meer info?
www.chrisghyselen.be