Wouter Beke

Wouter Beke heeft even meer tijd voor vrouw en kinderen, zegt hij, nu hij koninklijk bemiddelaar af is. Goedele wil hier meer over weten en zit met Wouter Beke aan tafel.

De Belgen deden het weer goed in Cannes. De twintiger Gust Van Den Berghe werd dit jaar al voor de tweede keer op rij geselecteerd voor het filmfestival. Hij vertelt aan Goedele hoe hij zijn betoverende film ‘Blue Bird’ met eenvoudige middelen gefilmd heeft in het Afrikaanse Togo.

Wiskunde en seks, ze houden verband met elkaar. Dat zegt Jean-Paul Van Bendegem, filosoof en professor logica. Hij legt uit hoe kansberekening je kan helpen bij het vinden van de juiste partner.

Dennis Mukwege heeft zich als gynaecoloog al jaren ontfermd over slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo. Duizenden vrouwen worden er verminkt voor het leven. Dr. Mukwege probeert hun fysieke en emotionele wonden te helen. Voor zijn onophoudelijke inzet kreeg hij vandaag de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkelingswerk.

Goedele beloofde vorige week een combiticket voor Rock Werchter aan de jongere met het origineelste idee om een oudere te helpen of te verwennen. Er kwamen tientallen inzendingen binnen, het ene al hartverwarmender dan het andere. Maar de winnares heet Caroline. Zij maakte het leven van een groep senioren letterlijk wat mooier.