Sven Ornelis vindt B.A.B.E. slecht

De meidengroep B.A.B.E. heeft ‘Itsie Bitsie Boe’ losgelaten op onze Vlaamse hitparades. Q-Music- presentator Sven Ornelis legt in 'Goedele op Dinsdag' uit waarom hun muziek niet fout, maar gewoon slecht is.

Vlaanderens jongste tienermoeder
In Nederland ontstond vorige week heel wat commotie toen een 12-jarige tiener tijdens een schoolexcursie van een dochter beviel. Eén van Vlaanderens jongste tienermoeders moet Kirsten Conard uit Betekom zijn: zij was net 14, toen ze vier maanden geleden van een dochter, Claire, beviel. Net als het meisje uit Nederland, wist ze niet dat ze zwanger was. Goedele heeft een openhartig gesprek met deze jonge tienermoeder.

Nijpend tekort aan kinderopvang
Een nijpend tekort aan kinderdagverblijven in ons land,  belet niet dat de Zorginspectie erg strenge controles uitvoert. Daardoor dreigen een hoop goedlopende crèches hun vergunning te verliezen. Een ervan is het kinderdagverblijf ‘De Choupettes’ uit Lier. Uitbaatster Nathalie begrijpt er niets van en wil tekst en uitleg van Leen Dubois van Kind en Gezin en Patrick Barbé van Zorginspectie.

Eindraport Bijzondere commissie voor Seksueel Misbruik
Vorige week maakte de Bijzondere Commissie voor Seksueel Misbruik haar eindrapport bekend. Ondervoorzitter Carina Van Cauter -die zich bij haar aanstelling een paar maanden geleden onverwacht als slachtoffer outte– praat met Goedele over de aanbevelingen, de verjaringstermijn en het biechtgeheim.

Roddelcampagne tegen kapster Chantal
Kapster Chantal zit met de handen in het haar. Na een opgezette roddelcampagne waarbij verteld wordt dat Chantal zou ingebroken hebben bij één van haar klanten, blijft iedereen uit haar kapsalon weg.