Goedele krijgt Rode Duivel-moeders op bezoek

Vrijdag wordt de superbelangrijke EK-kwalificatiematch België-Turkije gespeeld. Hun zonen zijn al in afzondering, maar trotse Rode Duivel-moeders Vermaelen en Vossen praten met Goedele over hun jeugd, hun carrière, hun geld en hun lief.

Meer dan 12.000 Belgische tieners zouden verslaafd zijn aan gamen. Elk jaar worden meer jongeren voor die verslaving behandeld, maar het taboe is nog steeds groot. Jordy zit elke week makkelijk 50 uur achter één van zijn 21 spelconsoles, maar vindt zichzelf geen verslaafde. Is therapie de enige oplossing? Of kan
ook een 'University of Gaming' heil brengen?

De twaalfjarige Thomas heeft autisme en aardt niet in het gewone onderwijs. Sinds oktober 2010 studeert hij thuis. Omdat hij geen geschikte school vindt, wil hij er zelf één oprichten. En dat heeft hij per brief laten weten aan minister van Onderwijs Pascal Smet.

Zondag verbraken 84 rolstoelgebruikers een wereldrecord: ze trokken op pure armkracht een vliegtuig van 67 ton voort. Enkele deelnemers vertellen aan Goedele hoe een lichamelijke beperking hen niet weerhoudt voluit te leven.

En tot slot komt de beste barman van België de hipste cocktails van het moment shaken, als opwarming voor het wereldkampioenschap.