Banaal geweld tussen jongeren

Oorlog in de klas:
Vorige week werd in Vilvoorde de 17-jarige Samy Zaha neergestoken aan de schoolpoort. Aanleiding was een ruzie om een meisje. Banaal geweld tussen jongeren komt steeds vaker voor. Goedele praat met Nathalie Cordon, een lerares uit een Antwerpse probleemschool die zelf ooit slachtoffer was van jongerengeweld. 'Wat men in de kranten leest, is nog maar het topje van de ijsberg,' zegt ze, 'geweld op school is schering en inslag.'

Colruytbende:
In Zelzate verenigden een groep criminele tieners zich in de Colruytbende. Al maanden terroriseren ze de Oost-Vlaamse havenstad. Sonny (21) is één van de bendeleiders. Hij werd net uit de cel ontslagen en komt samen met zijn moeder over zijn misdadig verleden getuigen.

Oorlog in Libië:
Sinds dit weekend bombardeert ook het westen de stellingen van Kadhafi. De Belgische cameraman Daniel Demoustier kwam als één van de weinigen in aanraking met de excentrieke kolonel. Op de vooravond van zijn vertrek naar Libië, legt hij uit waarom een papa van 3 jonge kinderen nog steeds levensgevaarlijke oorlogsgebieden blijft opzoeken.

Rik Torfs:
De kerkjurist lag vorige week nog maar eens onder vuur. Eerder was er al het opmerkelijk tactisch advies aan pater Luc Verstylen om de mediastilte te bewaren en nu vindt Torfs dat bisschop Roger Vangheluwe al genoeg gestraft is. Bij ‘Goedele op Dinsdag’ geeft Rik tekst en uitleg.