3 jonge zangeressen te gast bij Goedele

Eva De Roovere, Hannelore Beedert en Mira. Drie jonge Vlaamse zangeressen die er zich niets van aantrekken dat het moeilijke tijden zijn in de muziekwereld. Ze maken van hun passie hun beroep en doen daarbij zo veel mogelijk zelf. Van hoesfoto’s kiezen tot teksten schrijven. Ze vertellen aan Goedele waarom ze het doen en ze bewijzen live dat ze het goed doen.

In het Westvlaamse Ruiselede wonen buren die elkaar om de beurt letterlijk uit de brand helpen. Op 29 april sloeg bij de familie Schuyvincks de bliksem in en sindsdien wonen de ouders met hun 6 kinderen in een bijgebouw. De buren, het gezin Lanckriet, heeft nu een steunfonds opgericht voor de Schuyvincks, die anderhalf jaar geleden precies hetzelfde deden toen het huis van de Lanckriets afbrandde. Een hartverwarmend en emotioneel dubbelverhaal.

Koen is 35 en bouwt nu met succes een eigen zaak uit. En dat is een sterk verhaal, na 3 jaar intensief cannabisgebruik, gevolgd door 5 jaar keihard werken om van zijn nachtmerries en psychoses af te geraken.

Het best bewaakte patattenveld ter wereld ligt in Wetteren. Er wordt een genetisch gemanipuleerde aardappelsoort getest. En dat is niet naar de zin van het Field Liberation Movement, dat eind mei een raid op het veld plant. Waarom ze vechten voor de zuivere patat komen ze uitleggen aan Goedele.

En veel mensen hebben de mond vol van umami, de vijfde smaak, naast bitter, zout, zuur en zoet. Maar hoe smaakt die? En waar proef je umami precies in je mond? Goedele doet de test.