15-jarige liefdeskenner bij Goedele

26/04/2011 - 15:46

Matthias D’hondt verovert als your gay best friend in het weekblad Joepie zo goed als alle meisjesharten. Hij is nog maar 15, maar blijkbaar oud en ervaren genoeg om in zijn hartenrubriek de liefdesperikelen van meisjes te ontrafelen en jongens te adviseren bij seksuele geaardheidskwesties.

Politieman op rust
Robert Accoe is een politieman op rust die probleemjongeren de rust in hun hoofd helpt zoeken op zijn boerderij in Sint-Laureins. Michel zat van zijn zesde in een instelling. Hij is nu 19 en krijgt zijn leven stilaan op orde, na een paar vertrouwengevende rustpauzes bij Robert. Een man met een missie en een jongen met hoop, twee sterke getuigenissen bij Goedele.

Opgraafbeleid
Goedele schrijft geschiedenis. Als Louis Tobback brult, hoort heel Vlaanderen het. Vraag het maar aan de archeologen die de heraanleg van zijn Fochplein 95 dagen stilgelegd hebben en voor 500.000 euro in de grond gewroet hebben. Om niks te vinden, volgens de Leuvense burgemeester. Minister Bourgeois komt zijn opgraafbeleid verdedigen en historicus Marc Reynebeau zegt er het zijne van.

Belgium is the hottest place in Europe
Tot in Amerika zeggen ze het nu. En niet alleen om onze mode, ons bier, ons theater, onze Milow, onze Tuymans en andere Borremansen, maar ook letterlijk. Het was nergens warmer dan hier de voorbije week. Een toevalstreffer of wordt Knokke het nieuwe Cannes? Goedele vraagt het aan weerman David Dehenauw.

Taartenfeestjes
De gender cake party is een rage in Amerika. Gynaecoloog test zwangere vrouw op geslacht van haar baby, stuurt dat onder gesloten omslag naar de bakker, die maakt een geglazuurde cake met blauw of roze deeg en op een feestje met familie en vrienden wordt de cake aangesneden en ontdekt het gezelschap het geslacht van de baby. Taartenfee Catherine heeft een jongetje-meisje-taart mee voor hoogzwangere Stefanie en ze leert ons en passant de ideale gooitaart maken, creëert de eerste echte paastaart en lanceert na de cup cake nu ook de cakelolly.

Ontdek meer over Archief