'Goedele Nu': superflik Eddy Vos over 'De Bende van Nijvel'

Goedele praat vanavond met Eddy Vos. Vos leidt sinds begin 1996 het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Hij is er rotsvast van overtuigd dat hij de Bendeleden kan arresteren voor het Bendedossier in 2015 verjaart en stelt daarom zelfs zijn pensioen uit.

Grootste misdaadmysterie in België

Op 9 november is het 25 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een laatste keer toesloeg in de Delhaize-supermarkt in Aalst. De daders slachtten toen acht mensen af, waaronder de ouders en de zus van David Van de Steen. David zelf raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag. Hij onderging in de loop der jaren al meer dan dertig operaties en is invalide voor het leven. In ‘Niet schieten, dat is mijn papa’, dat woensdag in de boekhandel ligt, doet David voor het eerst zijn verhaal: hoe zijn leven begon als dat van een doodgewone jongen in een rustige buurt in Aalst, maar in tien minuten veranderde in een nachtmerrie, als slachtoffer van het grootste misdaadmysterie uit de Belgische geschiedenis. Ook David Van de Steen komt bij Goedele langs.

Vruchtbaarheidsbehandelingen


51-jarige Marianne Dedessulesmoustier uit Frasnes-les-Avaing bij Doornik, bracht op 1 september 2010 een drieling ter wereld. Daarmee werd ze de enige Belgische vijftigplusser ooit met een drieling. Marianne, die al negen kinderen had, onderging een ivf-behandeling. Hiervoor trok ze naar een vruchtbaarheidskliniek in Barcelona. De medische wereld in België reageerde alvast geschokt. In België ligt de maximale leeftijdsgrens voor dergelijke behandeling wettelijk vast op 47 jaar. Goedele ontmoette Marianne en bracht een bezoek aan de neonatalogie-afdeling van het Chwapi-ziekenhuis in Doornik waar haar drie zonen Diego, Enzo en Joris verblijven.

Deze week wordt Goedele bijgestaan door Tom Naegels.