'Goedele Nu' over weekendongevallen en alcoholverslaving

Weekendongevallen
Elke maandagochtend zijn ze een bericht in de krant: weekendongevallen met jongeren. Iedereen heeft snel een mening klaar, velt snel zijn oordeel. Ze hebben te veel gedronken. Ze reden veel te snel. Er zullen wel drugs in het spel geweest zijn. Vorige week kwamen drie jongeren om in het Gentse havengebied. Lisa-Marie is de vriendin van een van hen. Zij moest afgelopen weekend afscheid nemen van haar vriend, de vader van haar twee kinderen. Bij Goedele vertelt ze haar verhaal en hoe ze met dat enorme verdriet omgaat.

Dronken burgemeester
“Burgemeester, je was zat.” Dat kreeg Filip Marin, burgervader van Moerbeke-Waas de afgelopen jaren geregeld te horen na de gemeenteraad. Marin wilde het zelf niet geloven. Hij liet dossiers aanslepen en kwam afspraken niet na. Een goeie vriend stuurde hem naar een ontwenningskliniek. Drie maanden later kwam Marin buiten als een gelouterd man. Hij is opnieuw burgemeester en graag gezien in Moerbeke-Waas. Als burgemeester wordt hij elke dag geconfronteerd met alcohol in onze maatschappij, maar hij houdt vol. Een moedig relaas aan tafel bij Goedele.

Na Tom Naegels en Steve Stevaert is het de beurt aan Kamagurka om Goedele bij te staan. Kama is cartoonist, artiest en creatief woelwater. Hij publiceert in kranten en magazines, zowel nationaal als internationaal. Als schilder heeft hij zijn werken tentoongesteld in verschillende galerijen in binnen- en buitenland. En als Kamagurka in een tv-programma verschijnt, gaat dat zelden of nooit onopgemerkt voorbij. .