Dick Maas over de horrorfilm 'Sint'

Ontvoerd
Ive Gödecke heeft zijn dochtertje Jordan al een jaar niet gezien. Zij werd door haar moeder ontvoerd. Sinds die tijd heeft hij nooit meer iets gehoord van zijn ex-vrouw en dochter. Zijn zoektochten leverden tot nu toe niets op. Twee weken geleden werd zijn ex-vrouw bij verstek veroordeeld voor ontvoering. Ze staat nu internationaal geseind en Ive hoopt dat er binnenkort schot in de zaak komt.

Ook John Halé zijn ex-vrouw probeerde zijn kinderen te ontvoeren. Zijn dochtertje woont nog altijd bij hem in, maar zijn zoon heeft hij al anderhalf jaar niet gezien. John probeert op alle mogelijke manieren zijn zoon terug te krijgen, maar dat is onmogelijk. Hij werd zelfs door 3 gangsters bedreigd en pompte al ettelijke duizenden euro’s in verschillende rechtsprocedures.

Jeanne Devos
Goedele had een bijzonder gesprek met zuster Jeanne Devos. De zuster vertrekt binnenkort weer naar India, maar maakte eerst tijd om met Goedele te praten over haar werk, haar onwaarschijnlijke drive en over de uitspraken van bisschop Leonard.

Stichting Ga voor Geluk
Jan De Coster kreeg afgelopen week een cheque van 10.000 euro van ‘Stichting Ga voor Geluk’ voor zijn werk met het project Preventie 2.0. Via het sociale netwerk ‘Netlog’ zoekt hij met zijn team naar alarmerende berichten die op zelfdoding kunnen wijzen. Vorige maand waren er dat al meer dan 10.000.

Horrorsint
Binnenkort mogen alle kinderen weer hun schoen zetten en komt Sinterklaas weer naar het land. Voor het zover is, gaat er eerst een nieuwe Sinterklaas-film in première: ‘Sint’. De film is een humoristische horrorfilm met de Sint zelf in de hoofdrol. In Nederland hebben de trailer en de affiche al voor de nodige beroering gezorgd en ook in Vlaanderen is niet iedereen even enthousiast over de prent. Regisseur en scenarist Dick Maas (bekend van o.a.  Flodder, De Lift en Amsterdammed) komt bij Goedele uitleg geven.

Deze week wordt Goedele bijgestaan door Jan Verheyen.