Astrid & John in 'Goedele Nu'

Ze is dé mediamadam van het moment en heeft een leven waar menig ander jaloers op is… Ze is even in het land en schuift graag aan bij Goedele: Astrid Bryan, met haar man John. Ze praten openhartig over de vele reacties die het programma ‘Vlaamse Hollywoodvrouwen’ uitlokt.

Goedele ontvangt Burim Berisa. Een vader van 5 kinderen die sinds 11 oktober 2010 in het Noordstation van Brussel verbleef. Sinds zondag is het gezin ondergebracht in een opvanghuis, maar daar mochten ze maar één nacht verblijven. De vader is radeloos omdat hij zoals de vele andere asielzoekers geen plek heeft voor zijn familie. Ze staan letterlijk en figuurlijk in de kou. Bij Goedele spreekt Burim openhartig over hun vlucht uit Servië, hun droom van het beloofde land en de miserabele situatie waar ze zich momenteel in bevinden.

Woensdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Patrick Reyntiens is nu 46 en leeft al 3 decennia met AIDS. Veel mensen zouden de handdoek al lang in de ring hebben gegooid, maar Patrick niet. Hoe hij de jaren overleefde op verschillende pillencocktails, hoe het zijn leven veranderde, waar hij nog van droomt en hoe hij elke keer zijn eigen welkomstwoord voor zijn eigen begrafenis aanpast, vertelt hij allemaal aan Goedele.

Cindy Prehat was een vrolijk kind tot ze op haar zesde een jaar lang seksueel misbruikt werd door de leraar op haar school. Samen met nog 10 andere meisjes die misbruikt werden door dezelfde man, diende ze een klacht in. Veel hield dat niet in want vele jaren later vernam Cindy dat dezelfde meester nog altijd les geeft op haar oude school.

We sluiten de laatste ‘Goedele Nu’ van dit seizoen in stijl af met een bijzondere tafelheer. Steven Van Herreweghe zet zich mee aan tafel en zal alle kritische en wellicht ook minder kritische vragen afvuren op de gasten.