Gilles De Schryver

Afgestudeerd met onderscheiding

Gilles De Schryver studeerde amper twee jaar geleden met onderscheiding af als bachelor aan het Koninklijk Conservatorium Gent, richting Drama en onder de artistieke leiding van Sam Bogaerts. De jonge acteur speelt zowel in Vlaamse als Franstalige theaterproducties. Zo was hij dit jaar te zien in ‘Metamorfosen’ van Piet Arfeuille. Hij schrijft ook zelf theatervoorstellingen en leverde dit jaar ‘Zand’ bij BAFF en ‘De titel is alvast geweldig’ bij De Werf.

Gastrollen

Gilles maakte in 2006 zijn debuut op televisie met een Vlaamse gastrol in de politieserie ‘Zone Stad’. Daarna volgden gastrollen in ‘Witse’, ‘Aspe’, ‘Vermist’, ‘Flikken’ en een dragende rol in ‘180’.

De bioscoopbezoekers zagen Gilles reeds aan het werk in ‘De Laatste Zomer’ van Joost Wynant en in ‘Ben X’ van Nic Balthazar.

2 awards

Zijn interpretatie van Stefan in ‘Ou Quoi?’ –de kortfilm van Cecilia Verheyden- resulteerde in 2008 in twee awards, nl. die van beste acteur tijdens het Festival du court-métrage de Bruxelles en tijdens het Internationaler Berliner Filmfestival Sehsüchte.