Generale repetitie

06/04/2010 - 09:54

Na een bewogen laatste confrontatie met de jury, gaan vier duo's recht op hun doel af: de opening van hun eigen restaurant. Maar in een paar steden likken ze hun wonden...

In Mechelen en Genk kregen ze geen beloning voor hun businessplan en vooral in Mechelen zorgt dat voor budgetperikelen. Jeroen en Isaura moeten goed rekenen en hun laatste uitgaven grondig plannen om te kunnen openen. Ook in Genk moeten ze goed afwegen wat er nog kan worden uitgegeven en wat niet. In Nieuwpoort en Halle werden ze wél beloond en dat geeft de duo's daar vleugels.

In Aalst zijn ze nog lang niet bezig met hun businessplan. Daar begint het avontuur nog maar pas voor Karel en Ken. Zij moeten in versneld tempo grotendeels hetzelfde parcours afleggen als de andere duo's: meubels kiezen, personeel aanwerven, een businessplan opstellen, en de harten van de Aalstenaars veroveren.

Terwijl Karel en Ken vol gas aan hun restaurant werken, maken de vier andere duo's zich klaar voor de generale repetitie. Voor het eerst zullen ze een volgeboekt restaurant runnen om zo te zien of alles in orde is. Of het personeel goed op elkaar is afgestemd, of de keuken de bestellingen in de zaal kan volgen en finaal of de klant tevreden is. Al zal dat laatste wel meevallen want het wordt een onderonsje met vrienden, familie en kennissen.

In Halle zien ze het volledig zitten! Voor Ludo is dit de dag waar hij al 2 maanden op gewacht heeft: met zijn natuurlijke flair een volle zaal bedienen.

In Mechelen staat er meer op het spel. Jeroen en Isaura kregen de voorbije weken veel te verduren. Voor hen is het moment aangebroken om de criticasters de mond te snoeren en te laten zien dat ze het wél kunnen.

In Genk is het vooral een belangrijke dag voor Jimmy. Een paar weken geleden was hij nog elektricien, vandaag moet hij de zaal van een vol restaurant runnen!

In Nieuwpoort tenslotte voorzien ze in de keuken geen probleem. Alleen is het nog afwachten of Silke genoeg zaalpersoneel zal kunnen optrommelen. Anders zal ze een vol restaurant moeten runnen met twee kelners: Silke en haar nichtje...

Ontdek meer over Archief