Trouwklokken luiden bij vtm

Ook in aflevering 6 van ‘Gelukkig Getrouwd?’ zoekt Francesca Vanthielen vier koppels op die in de afgelopen 20 jaar via vtm-programma’s als de Surprise show, Blind Date, de Trouwshow,… de huwelijksklokken lieten luiden. Zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd?

Marc en Hilde
In 1996 zijn we in de ‘Trouwshow’ getuige van hoe Marc op een originele manier zijn huwelijksaanzoek doet bij Hilde. Een erg verraste Hilde is duidelijk in de wolken en zegt vastbesloten ja. Een jaar later bezegelt het koppel hun liefde met het jawoord. Vandaag gaat Francesca nog eens bij het koppel langs en leert ze van Marc hoe je best een hemd strijkt. Marc en Hilde zijn intussen dertien jaar getrouwd maar ze zijn vastbesloten om er minstens nog eens zoveel jaar bij te doen.

Cedric en Cindy
In 2000 liet Cedric zijn oog vallen op Cindy. De vonk sloeg onmiddellijk over en ze lieten er duidelijk geen gras over groeien. Vijf maanden later is Cindy immers zwanger van hun eerste zoontje Kjell. Een huwelijk is niet een van Cindy’s prioriteiten, maar als haar grote liefde haar ‘de vraag’ stelt in het bijzijn van zo’n 4000 man tijdens carnaval Halle, kan ze niet anders dan instemmen. Op hun grote dag in 2006 wordt het bizarre jawoord van Cindy vastgelegd door de cameraploeg van ‘Jan en alleman’. Hun zoontje is intussen acht jaar en vertelt Francesca honderduit over zijn trouwplannen.

Jean-Marie en Carol
Dat liefde geen grenzen kent, bewijzen Carol en Jean-Marie. Carol is van Noord-Ierse afkomst en groeit op tijdens de burgeroorlog in Belfast. Via de organisatie Eurochildren kan ze het oorlogsgebied tijdens de vakantie ontvluchten en op adem komen in België. Zo leert ze Jean-Marie kennen, hij verovert haar hart en Carol vestigt zich definitief in België. Het koppel trouwt voor de wet, maar voor het kerkelijk huwelijk wil ze haar Ierse familie er kost wat kost bij hebben. Zelf hebben ze echter de middelen niet om die volksverhuis te betalen. En daarom schakelen ze in 1999 de ‘Surprise show’ in.

Dirk en Katelijne
In 1997 brengt het lot Dirk en Katelijne bij elkaar in het populaire datingprogramma ‘Blind Date’. En het lijkt wel of Cupido toch een handje geholpen heeft, want het is door een misverstand dat jager Dirk prooi nummer drie, Katelijne, kiest. Cupido’s pijlen missen niet en dat is ook hier het geval. De twee mogen na het programma het vliegtuig richting Benidorm opstappen, waar de vonk definitief overslaat. Vandaag blikken ze met Francesca terug op hun huwelijksdag, waarbij een massa pers aanwezig was.

Meer video's van Archief