Terugblikken op sprookjeshuwelijken

23/07/2010 - 10:54

De afgelopen 20 jaar is vtm tal van keren getuige geweest van huwelijksaanzoeken en bruiloften. In programma’s als ‘De Trouwshow’ en ‘Love Letters’ deden koppels elkaar een aanzoek of gaven ze elkaar het jawoord. Maar of de liefde tussen die koppels na al die jaren blijft oplaaien, dat is maar de vraag... Francesca Vanthielen trekt op onderzoek uit.

Bert en Kathleen
Dat liefde op het eerste gezicht echt bestaat, dat bewijzen Bert en Kathleen uit Geetbets. Het koppel leert elkaar kennen in het plaatselijk jeugdcafé en meteen slaan de vonken over. Zes jaar later is het tijd om de grote stap te zetten, maar Bert is niet de meest romantische ziel en dus doet hij een beroep op het team van ‘Trouw met mij’ om zijn grote liefde te verrassen met een huwelijksaanzoek. Nu, zo’n zeven jaar later, maakt Francesca kennis met hun drie kinderen en vertellen ze honderduit over hun huwelijksdag.

Roland en Carine
Na vijftien jaar samen zijn, wil Carine haar teddybeer Roland op een originele manier ten huwelijk vragen. En dus wordt haar bliksembeveiliger naar de Walburgakerk in Brugge gelokt alwaar Carine hem in de sacristie opwacht. Ze verklaart hem haar liefde en bij al die mooie woorden moet zelfs de stoere Roland een traantje wegpinken. Zeven jaar na ‘Trouw met mij’, is hij met pensioen en kijkt hij terug op het aanzoek als de mooiste dag van zijn leven. Hij heeft zich intussen ontpopt tot een echte huisman en vertroetelt Carine nog altijd even veel als zijn geliefkoosde duiven.

Philip en Sandrina
Tijdens een huwelijksdag kan er heel wat misgaan. Dat weten ook Philip en Sandrina. Het koppel uit Heule wordt op hun grote dag achtervolgd door de ene tegenslag na de andere. Vijf jaar later vindt Philip het hoog tijd om een tweede keer in het huwelijksbootje te stappen. Om die verrassing voor Sandrina op poten te zetten wordt hij met raad en daad bijgestaan door Ingeborg en ‘De Trouwshow’. Vandaag is het koppel nog even verliefd en weten ze nog precies waarom ze destijds voor elkaar gekozen hebben.
 
Kurt en Carolien
In 2007 geven Kurt en Carolien uit Gistel hun huwelijk uit handen in het gelijknamige vtm-programma. Familie en vrienden springen in de bres terwijl een erg zenuwachtige Carolien met haar Kurt in afzondering verblijft. Na een week vol kopzorgen beleven ze uiteindelijk hun droomhuwelijk. Francesca zoekt het koppel op en leert dat je zelfs na 14jaar nog steeds vlinders in de buik kan voelen. Ze maakt ook kennis met hun dochter Ella-Marie die na een erg zware bevalling zo’n jaar geleden het daglicht zag.

Orpha en Dimitri
In 1993 beleeft Dimitri de verrassing van zijn leven wanneer Orpha hem na twee jaar samen zijn ten huwelijk vraagt in het programma ‘Love Letters’. Het koppel uit Herdersem doorstaat met glans de verschillende rondes van het spelprogramma en tegen alle verwachtingen in, winnen ze de aflevering. Een unieke ervaring voor het verliefde koppel. We treffen hen vandaag in het plantencenter dat ze hebben overgenomen van Dimitri’s ouders en blikken met hen terug op hun sprookjeshuwelijk.

'Gelukkig Getrouwd?', maandag 26 juli om 21.35

Ontdek meer over Archief