Liefde overwint alles

Francesca Vanthielen gaat opnieuw op zoek naar verhalen over liefdesgeluk en huwelijksperikelen. Ze komt terecht bij 4 koppels die de afgelopen 20 jaar de hulp van een vtm-programma inschakelden om elkaar een belangrijke vraag te stellen: wil je met me trouwen?

Patrick en Patricia

Dat liefde niet altijd rooskleurig is, dat mocht Patrick uit Oostakker aan den lijve ondervinden. Na een mislukt huwelijk is hij het vertrouwen in de liefde volledig kwijt. Patricia brengt soelaas maar kan de wonde niet volledig helen. Ten einde raad, schakelt ze de hulp in van ‘De Trouwshow’. Ze bezingt haar intense gevoelens voor Patrick en vraagt hem ten huwelijk. Bij het horen van zoveel moois barst Patrick in tranen uit, maar niet voordat hij belooft het jaar erna met Patricia in het huwelijksbootje te stappen.

Sandra en Ronny

In 2002 zijn Sandra en Ronny uit Kortessem 10 jaar samen en koesteren ze een vurige kinderwens. Die wordt niet onmiddellijk ingewilligd en dus besluiten ze dat het tijd is voor die andere grote stap, een huwelijk. Ronny wil zijn Sandra op een originele manier verrassen met een aanzoek en wie kan hem daar beter in bijstaan dan Gerty Christoffels en het team van ‘Trouw met mij’. Tijdens een basketbalwedstrijd wordt Sandra onverwacht aangemoedigd door familie en vrienden. Nadien verschijnt Ronny ten tonele om haar de hand te vragen. In augustus 2003 is het dan eindelijk zover, op een bloedhete dag geven Ronny en een hoogzwangere Sandra elkaar het ja-woord.

Koen en Marleen

In 1995 schakelt Koen uit het Oost-Vlaamse Heusden de grote middelen in om een lief te vinden. Hij doet een oproep in het programma ‘All you need is love’ in de hoop zo zijn ware liefde aan de haak te slaan. En zo geschiede. Marleen maakt in de vtm-studio’s kennis met de dan 19-jarige bink en het klikt onmiddellijk. Sindsdien zijn de twee niet meer uit elkaars buurt te slaan. Een jaar later doet Koen opnieuw een beroep op Ingeborg, dit keer om Marleen ten huwelijk te vragen, in ‘De Trouwshow’.

Joke en Joris

Al van kindsbeen af fantaseerde Joke over een superromantisch aanzoek. Maar wanneer ze 15 weken zwanger is van Joris en nog steeds die prangende vraag niet gehoord heeft, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. In het programma ‘Trouw met mij’ trakteert ze Joris op een bungeesprong, iets waar hij al jaren van droomde. Eens met beide voeten terug op de grond, is het Joke zelf die hem naar hogere sferen brengt. Ze vraagt hem ten huwelijk en hij antwoordt volmondig ja. Wanneer Francesca hen in Mol vandaag opzoekt, vertellen ze over de ups en downs in hun huwelijk en bewijzen ze vooral dat liefde alles overwint.

'Gelukkig Getrouwd?', maandag 2 augustus om 21u10