Gek op Groen - eetbare gewassen

17/09/2011 - 09:00

Christine Roelofs droomde er als kleine meid al van om boerin te worden. Door omstandigheden is ze even van dit pad afgeweken, maar ondertussen heeft de natuur haar weer volledig in haar greep. Toen Christine in Oud-Turnhout ging wonen, spitte ze meteen heel haar tuin om en zette hem vol met eetbare gewassen. Je vindt zowel groenten, kruiden, eetbare bloemen en  fruit in haar smakelijke tuin. Bijna alles wat er staat, is eetbaar.

Christine probeert mensen opnieuw te laten kennismaken met oude, vergeten groenten, zoals bv kardoen. Van de meer gekende groenten zet ze niet 1 soort, maar wel vele verschillende vaak niet gekende varianten. Zo vind je in haar tuin niet enkel rode bieten, maar ook lichtroze, gele en gestreepte exemplaren. En ook de bloemen zijn een hapje waard. Op enkele uitzonderingen na, kan je ze allemaal eten: goudsbloem, klaproos, verschillende rozen, dahlia's…

Al dat lekkers staat er natuurlijk niet zomaar. Met de ingrediënten uit haar tuin, maakt Christine lekkere delicatessen zoals pesto, likeur, gelei... Ook hier tracht ze haar bezoekers te verassen met ongewonere dingen. Je zal bij Christine bijvoorbeeld eerder een pesto van salie of zuring eten dan eentje van olijven.

Meer info: www.christineroelofs.be

Ontdek meer over Archief