Geen koninklijke titel voor baby Amedeo

10/04/2016 - 15:53

Volgende maand wordt de eerste baby van prins Amedeo (30) en zijn vrouw Lili Rosboch von Wolkenstein (29) verwacht. Maar ook al wordt het kind geboren in een koninklijke familie, de jongen of het meisje zal geen koninklijke titel krijgen.

“Koning Filip heeft in november nog een koninklijke besluit ondertekend waarin hij expliciet stelt dat de kinderen van Amedeo en Lili geen Belgische koninklijke titel krijgen. Het wordt dus geen prins of prinses van België”, aldus Royalty-journalist Reinout Goddyn. Amedeo en Lilli zullen deze zomer 2 jaar getrouwd zijn. Het kind wordt het eerste kleinkind van Astrid en het eerste achterkleinkind van Albert en Paola. De nieuwe zoon of dochter is zevende in de rij voor de troon. Prinses Astrid liet in april vorig jaar al vallen dat een kleinkind meer dan welkom was.

U ziet de volledige reportage vanavond in Royalty om 18.15 uur bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra