Frituuruitbater Luc gaat voor een nieuw leven

De 44-jarige frituuruitbater Luc voelt zich al twaalf jaar de koning te rijk in zijn frituur in Wieze. Elke dag van de week eet hij frieten. Hij noemt het zijn dagelijkse portie groenten. Bij de frieten horen natuurlijk de typische frituursnacks: saté’s, bouletten, curryworsten, bicky’s, bitterballen, mexicano’s… noem maar op. En de hangar achter zijn woning heeft hij omgedoopt tot een luxueuze snoepkast.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Luc zijn ingewanden in alarmfase staan en dat hij met spijsverteringsproblemen en overgewicht kampt. Zijn vrouw Martine windt er geen doekjes om dat ze de energieke en slanke Luc mist, die ze 22 jaar geleden op de dansschool leerde kennen. Vandaag is Luc bij de minste inspanning buiten adem en slaagt hij er niet meer in om een wals uit te dansen.

Wanneer Sonja Kimpen door de deur van de frituur stapt, weet Luc dat hij aan een ander en gezonder leven zal beginnen, inclusief een gezond en evenwichtig voedingspatroon, veel water en voldoende beweging. Maar eerst moet hij zijn lichaam gedurende 21 dagen compleet laten ontgiften. De komende drie weken is het gedaan met frieten, snacks, snoep en frisdrank. Om er zeker van te zijn dat Luc niet stiekem van de frietjes en de frituursnacks smult, laat Sonja een verborgen camera installeren in Lucs frituur. Als hij inderdaad gedurende drie weken ontgift, gaat er voor Luc een droom in vervulling. Hij mag de dansvloer op met … Dina Tersago.