Voor wie wordt de droom werkelijkheid?

Van de 9 duo’s die 11 weken geleden naar Osuna afzakten om hun Andalusische Droom te realiseren, blijven er nog 2 koppels over: Soraya & Samir en Geertrui & Stefan. Welk koppel kan echt een nieuw leven beginnen onder de Spaanse zon? Voor welk koppel wordt Casa Zarzarrosa écht een nieuwe thuis?

Het antwoord op deze vraag ligt in handen van de plaatselijke bevolking en van het Consejo. Op de Plaza Mayor, dé centrale ontmoetingsplaats van Osuna, komt er een stembus te staan en kunnen de Osunezen door middel van hun stem kenbaar maken welk duo zij het meest geschikt vinden om in hun midden te komen wonen en om Casa Zarzarrosa uit te baten.

Een verrassend weerzien

Zowel Soraya & Samir als Geertrui & Stefan hebben last van finalestress. Wanneer Francesca hen afspraak geeft in een olijfgaard hebben ze dan ook niet het flauwste vermoeden dat ze herenigd zullen worden met de kandidaten, die eerder zijn afgevallen. Zij zijn speciaal voor de finale opnieuw naar Osuna afgezakt. De meesten onder hen hebben het Spaans landhuis moeten verlaten toen er nog veel werk aan was en eindelijk zien ze het eindresultaat. Feit is dat het een blij weerzien is en er worden veel straffe verhalen verteld bij een goed glas.

De ex-deelnemers zijn niet alleen van de partij om te feesten. Ze zullen Soraya & Samir en Geertrui & Stefan ook helpen bij hun stemmenjacht. De finalekoppels moeten immers zoveel mogelijk harten van Osuna voor zich winnen, want de mening van het dorp telt bij de laatste Consejoraad mee voor één stem. Zonder meer een uitdaging. En er volgt er nog één!

De koppels op de pijnbank

De finalekoppels moeten immers voor het Consejo verschijnen. Eindelijk komen ze er achter wie de leden van de geheime dorpsraad zijn, die de afgelopen weken over hun lot en dat van de anderen hebben beslist. Het wordt echter geen vrijblijvende ontmoeting. Soraya & Samir en Geertrui & Stefan moeten namelijk in een slotrede vertellen waarom zij het meest geschikt zijn om hun Andalusische Droom waar te maken en om deel uit te maken van de lokale gemeenschap. En omdat dit een emotioneel en belangrijk moment is, heeft gastvrouw Francesca enkele van hun familieleden naar Osuna laten komen.

Beide koppels geven het beste van zichzelf tijdens de confrontatie met het Consejo en leggen voor de laatste keer hun lot in handen van de zes leden. Wie vinden zij het meest geschikt om de bed & breakfast te runnen? Wie mag er een nieuw leven beginnen in Osuna? Wie wint De Andalusische Droom?