Oscarklepper 'The Broken Circle Breakdown' zondag 13 april bij VTM

The Broken Circle Breakdown was de voorbije maanden niet van de filmfestivals en uit de magazines weg te denken. Omdat de wereldwijd bejubelde prent een must see is, toont VTM hem op zondag 13 april in première op het kleine scherm als één van de VTM Vlaamse Filmtoppers.

Na al met meer dan 40 beeldjes aan de haal te gaan (o.a. de César voor Beste Buitenlandse Film, awards op het Tribeca International Film Festival in New York, het Black Nights Film Festival in Tallinn en de European Film Awards), kon The Broken Circle Breakdown enkele weken geleden in Los Angeles de Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film net niet verzilveren. 

Sowieso werd het voor regisseur Felix van Groeningen en ‘zijn’ hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh een droomparcours. Des te hoger de acteurs de hemel in werden geprezen de voorbije maanden, des te dieper moesten ze gaan voor hun rol als Elise en Didier in het Vlaamse drama. De vertolking van Elise leverde Veerle Baetens overigens de Europese filmprijs voor Beste Actrice op.

HET VERHAAL

Elise heeft haar eigen tattooshop, Didier speelt banjo in een bluegrass-bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen tussen beiden groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. 

Wanneer Didier ontdekt dat Elise een stem heeft als een nachtegaal, lijft hij haar in als zangeres in zijn band. Het geluk van het verliefde stel kan niet op, zeker wanneer hun dochtertje Maybelle geboren wordt. Maar wanneer Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend en hun relatie wordt op de proef gesteld. Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar als koppel door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek wanneer je ze het meest nodig hebt?

Benieuwd wie het op zondag 13 april 2014 droog houdt…