Integraal: Extra FAROEK Bende van Nijvel

24/10/2017 - 22:15

In de extra uitzending van FAROEK reconstrueren we de laatste bloedige overval van de Bende van Nijvel. In en rond de Delhaize van Aalst werden 32 jaar geleden acht mensen gedood. Sinds enkele dagen is het onderzoek in een stroomversnelling geraakt.

De reportage is zeven jaar geleden gemaakt in samenwerking met politie en parket. Op dat moment was de informatie die we nu hebben over 'De Reus' nog niet bekend. Door deze reportage te tonen, willen we u laten zien tot welke gruwelijke daden de bende in staat was en waarom deze misdaden zeker niet onopgelost mogen blijven.

Ontdek meer over FAROEK

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Over FAROEK

FAROEK is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost. 

 

Heb jij een tip? Bel naar het gratis nummer van de politie 0800/30 300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu

Heb jij een vraag of een verhaal? Mail naar faroek@vtm.be

Extra