Fietsendieven gezocht

20/10/2014 - 14:28

Er is een nieuwe diefstallenplaag in Vlaanderen: Georganiseerde bendes hebben het gemunt op koersfietsen. In het afgelopen jaar werden al 35 fietsenwinkels het slachtoffer, goed voor een buit van meer dan 1 miljoen euro. Misschien herkent u één van de daders of mensen die betrokken zijn bij de diefstallen. Mocht u zichzelf herkennen op de beelden en u hebt er niets mee te maken, laat ook dat dan weten aan de politie via opsporingen@politie.be.

Ontdek meer over FAROEK

Nieuwe fragmenten

Over FAROEK

FAROEK is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost. 

 

Heb jij een tip? Bel naar het gratis nummer van de politie 0800/30 300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu

Heb jij een vraag of een verhaal? Mail naar faroek@vtm.be

Extra