Fårikål

07/09/2009 - 00:00

Winters lamsgerecht op Noorse wijze.

Benodigdheden voor 6 personen

1 kg lamsvlees (niet te mager) met wat botten, 1 witte kool van ongeveer 1½ kg, zout, zwarte peperkorrels, laurierblaadjes, bloem

Bereidingswijze

- Leg in een ruime pan een laagje vlees.
- Daar bovenop stukjes kool en strooi daar 2 eetlepels bloem, 2 à 3 laurierblaadjes, 1 theelepel zout en wat peperkorrels overheen.
- Vervolgens weer een laagje vlees, daarop weer kool en zo doorgaan tot de hele pan vol is.
- Vul de pan met water tot de pan halfvol is.
- Laat het geheel aan de kook komen en laat het daarna gedurende ongeveer 3½ uur verder sudderen tot de botten loskomen.
- Als het gerecht gaar is moet het een lichte kleur hebben.

Serveertip

Serveer met gekookte aardappels en wat peterselie.

Ontdek meer over Archief