Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Victor Praet

gespeeld door Robert de la Haye

Hij is een uitmuntend chirurg en internist, begin september 2009, tot hoofd van de urgentiedienst wordt benoemd in het ziekenhuis. Dat zorgt al direct voor conflict, daar dokter Paul Jacobs, die al geruime tijd de spoed 'ad interim' leidde, die job ambieerde en dus een promotie aan zijn neus ziet voorbij gaan. Ook de hele medische staf jaagt hij tegen zich in het harnas, want Victor profileert zich vanaf dag één als een keiharde kerel, die vastbesloten is om de spoedafdeling helemaal naar zijn hand te zetten en daarbij niets of niemand te sparen.
Na enige tijd wordt ook duidelijk dat Victor een drama uit zijn verleden mee sleept. Hij is namelijk weduwnaar en worstelt met een enorm schuldgevoel, omdat zijn echtgenote overleden is op zijn operatietafel. Hij wou haar opereren, maar daar het zijn echtgenote betrof en dat volgens de medische code niet echt kan, heeft een andere arts overgenomen, met jammerlijk resultaat… Het feit dat hij toen zijn wil niet heeft doorgedrukt, speelt hem nog altijd parten. Het zal hem geen twee keer overkomen.
Even leek Victor te ontdooien tijden een kortstondige relatie met Leen Van den Bossche, een dochter van Jan, maar al snel wordt hij opnieuw het strenge diensthoofd.
Het ziet er dan naar uit dat Victor voor eeuwig en altijd alleen zal blijven, maar dat is buiten de waard gerekend. Of liever gezegd, buiten Veronique. De twee kunnen het wonderwel heel goed met elkaar vinden, worden verliefd op mekaar en beginnen een relatie, die al gauw uitlekt en op verbazing wordt onthaald.