Veelgestelde vragen over De Zaak Bart

Op deze pagina kan je de antwoorden vinden op veelgestelde vragen.

Starten met de app

Waar kan ik de app downloaden?

Je kan de VTM app downloaden op vtm.be/app.

Waar kan ik de app terugvinden?

Je kan de Familie-app vanaf vrijdag 26 juni 2015 terugvinden als deelapplicatie in de (laatste versie van de) VTM-app, zowel onder ‘Mijn Applicaties’ in het beginscherm als onder ‘Extra Applicaties’ in het keuzemenu links. Daar vind je ook alle instructies terug om 'De Zaak Bart' op de voet te kunnen volgen. Je kan de VTM-app gratis downloaden op vtm.be/app.

Op welke toestellen kan ik de app gebruiken?

Je kan de VTM-app installeren op smartphone en tablet (iOS en Android). De VTM-app is een krachtige app met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als de app vaak onverwacht wordt gesloten, ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel. Als je niet zeker bent of je toestel krachtig genoeg is, dan kan je dit altijd navragen via het contactformulier. Vermeld dan ook zeker het merk en het type van je toestel, alsook het besturingssysteem (inclusief versie). Dan kijken we het graag voor je na.

Hoe kan je De Zaak Bart op de voet volgen?

Elke weekdag verschijnt er een nieuwe korte aflevering waarin De Zaak Bart centraal staat. Deze korte afleveringen kan je bekijken op vtm.be en in de VTM-app. De afleveringen helpen je goed op weg om het juiste antwoord op de dag- en weekvragen te vinden en om je dossier aan te vullen. Zo kan je De Zaak Bart stapsgewijs ontrafelen!

Hoeveel afleveringen en vragen mogen we verwachten?

Vanaf vrijdag 26 juni 2015 komt er elke weekdag één nieuwe korte aflevering en vraag in de app tevoorschijn.

Wanneer mogen we een nieuwe aflevering en vraag verwachten?

Je mag elke weekdag omstreeks 20.00 een nieuwe korte aflevering en vraag in de app verwachten.

Hoe beantwoord ik de dagvraag?

  • Open de Familie-app in de VTM-app.
  • Tik op ‘Afleveringen’ en kies voor de nieuwste aflevering.
  • Om de dagvraag te beantwoorden kan je nu op het koffericoontje tikken.
  • Bij een correct antwoord kan je nu het dossier inkijken!

Problemen oplossen

Hoe werk ik de VTM-app bij met de laatste versie?

  • App Store (iOS): Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM-app kan bijwerken kan je hier terugvinden.
  • Play Store (Android): Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM-app kan bijwerken kan je hier terugvinden.
Je hoeft de app hiervoor niet te verwijderen en opnieuw te installeren.

Ik weet zeker dat er intussen een nieuwe vraag is, maar ik krijg ze niet te zien.

Als je de app volledig afsluit en opnieuw opent, dan krijg je de vraag normaal gezien ook te zien.

De app wordt vaak onverwacht afgesloten, wat nu?

Kijk even na of je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd. Verder geven we je graag mee dat de VTM-app een krachtige app is met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als de app vaak onverwacht wordt afgesloten, ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel.

Ik kan geen verbinding maken met Facebook.

Je moet de VTM-app toestemming geven om je Facebook-account te gebruiken. Kan je even nakijken of je de VTM-app hiervoor daadwerkelijk de toestemming geeft?

  • iOS: Dat kan via ‘Instellingen’ > ‘Facebook’. Is de VTM-app aangevinkt onder “Sta deze apps toe om uw account te gebruiken”? Zo zou het vast en zeker moeten lukken.
  • Android: Dat kan via het scherm dat je te zien krijgt wanneer je voor de eerste keer “Volg de Facebookpagina” aanklikt. Als je het inlogscherm van Facebook niet te zien krijgt (omdat je het bijvoorbeeld al een keer hebt weggeklikt), dan dien je mogelijk de VTM-app te verwijderen en opnieuw te installeren.
  • Kan je je vraag hierboven niet terugvinden? Stel ze gerust op Facebook of via het contactformulier en dan proberen we je zo snel mogelijk verder te helpen.