Matthias

30/05/2012 - 16:38

Dit weekend heb ik zonder Matthias doorgebracht. We hadden nochtans een agenda vol plannen. BBQ op zaterdag, uit eten gaan op zondag. Maar sinds Wenen is het niet meer zoals het moet tussen ons. Ik erger me constant aan hem zonder precies te weten waarom. Alles wat ik zeg, legt hij verkeerd uit of ziet hij als een aanval op zichzelf. 

Al een hele week heb ik het gevoel dat hij jaloers is omdat ik me zo goed geamuseerd heb met Dirk. Als dat al niet meer mag of kan! Terwijl hij hier van mijn afwezigheid ook gebruik heeft gemaakt om de bloemetjes buiten te zetten met Caroline. Dat is hij me niet eens zelf komen vertellen, maar heb ik moeten vernemen van ons Veronique. Moet ik dan ook jaloers zijn?!

Wat hij me vrijdag voor de voeten gooide, was er echt over. Of het nu een vraag of een beschuldiging was, maakt niet uit. Het was ronduit vernederend. Alsof ik achter zijn rug een relatie zou beginnen. Alsof je niet alleen maar bevriend kunt zijn met een man! Volgens ons Veronique ben ik iets te enthousiast geweest over Dirk. So what?! Het was plezant, ik heb ervan genoten. As hij daar niet tegen kan, waar is dan het vertrouwen naartoe?

Vertrouwen, dat is toch de basis van elke relatie? Als je achter elk woord, elke blik, elke handeling iets moet zoeken, waar sta je dan als koppel? Je wordt de bewaker van je partner en niets werkt verstikkender  dan dat. 

Elke relatie beleeft ups en downs. Matthias en ik bevinden ons op dit moment heel laag. Ik weet zelf niet of het nog goed komt. Zoals ik ook niet weet hoe ik zal reageren als hij straks terug komt en zijn excuses aanbiedt voor wat hij gezegd heeft. Nee, van mij moet hij de eerste stap niet verwachten. Ik heb spijt van die klets in zijn gezicht. Maar dat kwam omdat ik geschokt was. Het was impulsief, niet slim en ondoordacht, maar zijn woorden waren een vuistslag en kwamen veel harder aan dan mijn tik.

Ondanks de afwezigheid van Matthias is alles dit weekend doorgegaan zoals gepland. De vriendinnen van de Rotary zijn naar de BBQ gekomen en het diner heb ik niet afgebeld. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een vriendin die ik al lang niet meer gezien had, uit te nodigen. We hebben ons eerlijk gezegd enorm geamuseerd en over alles, behalve de mannen gepraat. Ik zie wel hoe het loopt.

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

27min
Wo, 13/12/2017
24min
Di, 12/12/2017
29min
Di, 12/12/2017
25min
Ma, 11/12/2017
29min
Ma, 11/12/2017
25min
Vr, 08/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra