Mathias Moelaert

gespeeld door Peter Bulckaen

Mathias heeft een natuurlijk leiderschap meegekregen en dankzij zijn opvoeding verstaat hij de kunst om zich in alle lagen van de bevolking te kunnen ophouden, zonder uit de toon te vallen.

Wanneer Marie-Rose De Putter op zoek gaat naar een bijzondere locatie voor een modeshow van MVM, laat ze haar oog vallen op de scheepswerf van Mathias.  De samenwerking verloopt bijzonder vlot en de twee groeien naar elkaar toe. Uiteindelijk vormen ze een koppen en trouwen ze.

Op het ogenblik dat de familie Van den Bossche een holding wil beginnen willen ze ook zijn bedrijven daarin opnemen, maar al gauw blijkt dat hij zijn scheepswerf dient te verkopen, om genoeg geld vrij te maken, opdat VDB het modebedrijf F@C kan kopen. Hij doet het met enige tegenzin, onder lichte druk van de rest van de familie en vooral uit liefde voor Marie-Rose. Ergens blijft hij het er toch moeilijk mee hebben. Tijdens de crisis gaat het transportbedrijf failliet, Mathias wordt tegen zijn wil, vroegtijdig op pensioen gezet. Maar het “zaken doen” boeit hem nog te veel. Hij is en blijft een ondernemer tegen wil en dank: zo zet hij een buurtfeest op poten en wordt hij voorzitter van de voetbalclub en de wielerclub.

Mathias' huwelijk met Marie-Rose loopt al een tijdje stroef. Na de dood van Bart biedt hij Trudy een schouder om op uit te huilen. De twee voelen meer voor elkaar en eindigen samen in bed. Net op dat moment loopt Marie-Rose de kamer binnen …