Lien Van de Kelder wordt zakenvrouw Marie in Familie

16/02/2017 - 11:08

De voorbije maanden werden heel wat nieuwe gezichten geïntroduceerd en binnenkort maakt na Erika Van Tielen opnieuw een pittige dame haar intrede in de reeks. Lien Van de Kelder – bekend van o.a. Zone Stad en de internationale serie The Spiral – vervoegt deze week nog de cast. Op maandag 24 april 2017 verschijnt ze voor het eerst in Familie als Marie Devlieger, een intelligente zakenvrouw die een verleden heeft met Lars (Kürt Rogiers).

Dat Lars al heel wat flirts op zijn palmares heeft staan, is geen publiek geheim. Ook de naam van Marie staat op dat lijstje. De twee hadden een korte, maar passionele verhouding. Al wordt voor de kijker snel duidelijk dat Marie nog een belangrijke rol zal spelen in het leven van Lars. 

“Mijn personage Marie is een warme, sympathieke en zelfstandige zakenvrouw”, vertelt Lien Van de Kelder. “Ze heeft een hart voor kinderen, maar werd zelf onvruchtbaar verklaard. Marie besloot om kinderpsychiater te worden, maar oefende die job om een nog mysterieuze reden nooit uit. Nu richt ze zich op de – veiligere – psychologische kant van het bedrijfsleven. En zo liep ze Lars tegen het lijf. Marie woont in Londen en ontmoette hem eerder toevallig als ‘friend with benefits’. Maar blijft alles wel zo vrijblijvend?” 

Lien Van de Kelder staat op donderdag 16 februari 2017 voor het eerst op de set in Boortmeerbeek. En daar kijkt ze erg naar uit. "Ik heb heel veel zin in deze nieuwe rol. Veel van de acteurs ken ik van mijn periode bij Zone Stad en ook de studio is me vertrouwd. Het voelt dus als thuiskomen in een warme Familie. Een samenwerking om naar uit te kijken!"

 

Ontdek meer over Familie

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 26

Seizoen 25

Seizoen 24

Seizoen 22

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Meer over Tour de Zjef

In Tour de Zjef trekt Zjef er met de motorhome op uit, samen met zijn geliefde Rudi, met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Elke weekdag om 12.00 komt er een nieuwe aflevering online hier op vtm.be en in onze VTM-app.

Personages

Extra