Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Leen Van den Bossche

gespeeld door Cathérine Kools 

Leen is de dochter van Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel, de tweede vrouw van Jan. 

Als kind was Leen een turbulente jongedame die het niet schuwde om eens weg te lopen maar op school was ze steeds een ijverige leerling.

Leen was bij Brenda toen zij beviel van Jelle ze hielp haar en kreeg toen de klik om voor dokter te studeren. Tijdens haar stage in het ziekenhuis werd ze verliefd op haar stagemeester Paul Jacobs. De twee zouden zelfs trouwen, tot Leen ontdekte dat Paul haar bedroog met Mieke. Een tijdje later werd Leen verliefd op diensthoofd Victor Praet. Dit werd een echte obsessie. De gevoelens waren niet wederzijds waardoor de toestand in het ziekenhuis onhoudbaar werd. Ze besloot verder te studeren in LA.

In Amerika werd Leen verliefd op een verpleger (Jake), die haar in de steek liet toen ze vernam dat ze zwanger van hem was. Ze besloot haar kind op te voeden dichtbij haar familie in België.

Door haar ervaringen én opleiding is ze de perfecte huisarts. Ze is empathisch, zonder overdreven emotioneel te zijn. Ze laat zich niet zo gemakkelijk in de luren leggen en beseft goed dat het leven zowel goede als slechte kanten is.