Jits Van Belle charmeert Benny in Familie

Binnenkort zou cupido wel eens raak kunnen schieten ten huize Coppens in Familie. Wanneer de charmante Robyn ten tonele verschijnt, trekt ze alvast de bijzondere aandacht van Benny (gespeeld door Roel Vanderstukken, die tijdelijk vervangen wordt door Govert Deploige). De rol van Robyn is weggelegd voor nieuwkomer Jits Van Belle, die daarmee haar intrede in Familie maakt.

Actrice Jits Van Belle speelde al mee in tal van televisiereeksen. Haar grootste rol bij VTM had ze in de telenovelle Ella. In Familie geeft Jits gestalte aan Robyn, een sportieve securityagente bij Fashion. Robyn is de dochter van receptioniste Jenny (Hilde Van Haesendonck). Voor haar werk vertoeft ze vaak in een echte mannenwereld, wat maakt dat Robyn een volkse en complexloze vrouw is. Ze beschikt ook over de nodige dosis humor en de spreekwoordelijke ballen aan haar lijf.

Deze rol in Familie was ‘an offer I could not refuse’”, vertelt Jits. “Mijn personage Robyn is zo een heerlijke, straffe, verrassende, geestige en sterke madam dat ik meteen goesting kreeg om haar te spelen. Bovendien trekt ze graag en veel met Benny op, reden te meer om er zin in te hebben. Ik was trouwens méér dan klaar om erin te vliegen op mijn eerste draaidag. Eerst met Govert, daarna snel weer met Roel. Met hem heb ik in hetzelfde huis al fijn samengewerkt voor Ella. Ik krijg twee mannen voor de prijs van één (lacht). En dat is niet de enige uitdaging waar ik voor sta... maar meer mag ik nog niet verklappen.

Jits Van Belle stond op woensdag 18 oktober 2017 voor het eerst op de Familie-set in Boortmeerbeek. Op maandag 18 december 2017 maakt ze haar intrede op het scherm.