Jacky Lafon neemt afscheid van Familie

24/06/2014 - 13:49

Jacky Lafon – die sinds 1991 de rol van Rita Van den Bossche vertolkt in Familie – neemt afscheid van de serie. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt. Jacky wil zich in de toekomst meer toeleggen op haar optredens, de combinatie met haar rol in Familie is te zwaar geworden. Met Jacky ziet Familie één van haar iconen vertrekken. Samen met haar zullen de scenaristen de komende tijd bekijken hoe en wanneer haar vertrek in de reeks zal verwerkt worden.

 

Ik heb 23 jaar lang ontzettend veel plezier gemaakt op de set van Familie, maar voel vandaag dat de combinatie met de vele optredens die ik geef me te zwaar valt. Het is tijd om wat gas terug te nemen en volop van het leven te genieten”, laat Jacky weten. “Ik heb bij Familie bijzonder mooie jaren beleefd en ga met pijn in het hart afscheid nemen van mijn fijne collega’s en het hele productieteam. Gelukkig hoeft de kijker nog niet meteen afscheid te nemen van tante Rita en zal ik nog een tijdje op het scherm te zien zijn. Angst voor het zwarte gat heb ik niet. Op de planken staan is mijn lang leven, en daarnaast is het eindelijk tijd voor wat me-time.”

 

Guy Goedgezelschap, algemeen directeur van TvBastards: “We vinden het bijzonder jammer dat Jacky na 23 jaar afscheid neemt van Familie. Van bij de start heeft zij haar stempel gedrukt op het personage Rita, en op de reeks. We willen Jacky graag van ganser harte bedanken voor haar jarenlange inzet en toewijding, en voor de mooie televisiemomenten die ze de kijker heeft bezorgd. We respecteren haar beslissing en zullen samen met haar bekijken hoe haar vertrek in Familie kan worden verwerkt.” 

Ontdek meer over Familie

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 26

Seizoen 25

Seizoen 24

Seizoen 22

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Meer over Tour de Zjef

In Tour de Zjef trekt Zjef er met de motorhome op uit, samen met zijn geliefde Rudi, met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Elke weekdag om 12.00 komt er een nieuwe aflevering online hier op vtm.be en in onze VTM-app.

Personages

Extra