Heidi De Grauwe zorgt voor haantjesgedrag

Op zaterdag 16 oktober maken de kijkers van 'Familie' kennis met een nieuw personage: Roos Sterckx, vertolkt door actrice Heidi De Grauwe. Ze maakt haar opwachting bij 'Jan & Alleman', waar ze op zoek gaat naar haar vroegere collega Linda.

De twee hebben een tijdje samengewerkt in het ziekenhuis, maar de stress werd Roos teveel. Ze had gehoopt dat ze als verpleegster veel contact zou hebben met de patiënten, maar door de hoge werkdruk was dit niet mogelijk. Roos ging op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging, maar is ondertussen nog steeds werkloos. Maarten en Nico zijn meteen onder de indruk van haar knappe verschijning en vlotte babbel. Roos is dan ook een levenslustige jonge vrouw die niet op haar mondje is gevallen, maar ze heeft ook een klein hartje.

Haar komst naar 'Jan & Alleman' ontketent flink wat haantjesgedrag. Nico en Maarten hebben beiden al snel een boontje voor haar en proberen elk op hun manier haar hart te veroveren. Zo zorgt Maarten er voor dat Roos aan de slag kan in het café. Door de gezondheidssituatie van Rita is extra hulp meer dan welkom en omdat Roos zelf op zoek is naar een job met veel sociaal contact is ze de ideale kandidate. Ondanks haar dagelijkse aanwezigheid durft Maarten niet openlijk voor zijn verliefdheid uit te komen. Ook Roos lijkt een boontje voor Maarten te hebben, maar laat niet in haar kaarten kijken en flirt eveneens volop met Nico. Wie zal er het eerst voor zijn gevoelens uitkomen? In welke mate zal playboy Nico voor stoorzender spelen? Feit is dat er in het café 'Jan & Alleman' nog veel romantische momenten staan aan te komen…